Ποιοι Είμαστε

Σεμινάρια

Διαλέξεις - Ομιλίες

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Επικοινωνία


“Εξοικείωση, ενημέρωση για τις μαθησιακές δυσκολίες και την    Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με Υπερκινητικότητα ή όχι (Δ.Ε.Π.Υ)”.

Συντονίζει η Ψυχολόγος του κέντρου μας
Μια τρίωρη συνάντηση: ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 30 ευρώ
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 


Η Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) –διεθνώς  Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD)- είναι μια απο τις συχνότερες  νευροβιολογικές διαταραχές της παιδικής ηλικίας, η οποία συνεχίζεται, κατά ένα σημαντικό ποσοστό, και στην ενήλικη ζωή.

Παρόλο που εμφανίζεται στο 5-7% του μαθητικού πληθυσμού, η ΔΕΠΥ συνεχίζει να είναι ελάχιστα κατανοητή στην κοινότητα και δεν είναι αποδεκτή από όλες τις επιστημονικές και κοινωνικές ομάδες.Βέβαια, την τελευταία πενταετία έχουν ενταθεί οι προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, αναφορικά με τη διαταραχή αυτή.

Αν και είναι, όμως, η ΔΕΠΥ μια από τις πιο μελετημένες και τεκμηριωμένες  παιδοψυχιατρικές διαταραχές παγκοσμίως και έχει προκαλέσει τις περισσότερες συζητήσεις, συνεχίζει να υποδιαγιγνώσκεται σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η ψυχολόγος του κέντρου μας,θα επιδιώξει  στο σεμινάριο αυτό να σας ενημερώσει σχετικά με αυτή τη διαταραχή, να σας επισημάνει τα πρώτα «σημάδια» να σας αναλύσει συνολικά το φαινόμενο αυτό και να σας καθοδηγήσει  για τους τρόπους αντιμετώπισης του «ιδιαίτερου αυτού χαρακτηριστικού».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς κι σε όσους δουλεύουν με παιδιά κι εφήβους.

Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης τουλάχιστον 3 εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου. Τα τμήματά μας είναι αυστηρά ολιγομελή και τηρείται σειρά προτεραιότητας κατά τις δηλώσεις συμμετοχής.


                                                       ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες. 
Ειδικές εκπτώσεις σε περίπτωσης παρακολούθησης του σεμιναρίου με κάποιο άλλο δικό σας άτομο (διπλή συμμετοχή), σε ανέργους, συνταξιούχους , φοιτητές κ.α


Τα μαθήματα ξεκινούν με την συμπλήρωση της ελάχιστης συμμετοχής που ισχύει για κάθε σεμινάριο 
(6 - 8 άτομα). Σε άλλη περίπτωση ενδέχεται είτε να μεταφερθεί η ημερομηνία έναρξης κατόπιν συνεννόησης με τους ήδη εγγεγραμμένους, είτε το σεμινάριο να μην ξεκινήσει, όπου και επιστρέφονται οι προκαταβολές που έχουν καταβληθεί.

                 Για κράτηση θέσης στο σεμινάριο , είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά ή με e-mail (με τα στοιχεία επικοινωνίας σας) και μία ελάχιστη προκαταβολή, πριν την έναρξη του σεμιναρίου και μέχρι εξαντλήσεως των κενών θέσεων. Μπορεί να γίνει είτε με επίσκεψη στο kallipratto, κατόπιν ραντεβού, είτε με τραπεζική κατάθεση με το ονοματεπώνυμό σας, σε τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος εμφανίζεται στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.