Ποιοι Είμαστε

Σεμινάρια

Διαλέξεις - Ομιλίες

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Επικοινωνία


            Εργαστήριο Φωτογραφικής Σκέψης


Έναρξη μαθημάτων Τετάρτη 

Διάρκεια Σεμιναρίου: 24 ώρες (8 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΡΙΩΝ ΩΡΩΝ σε διάστημα 2 μηνών)

Κόστος Σεμιναρίου: 160 ευρώ (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)   

Ημέρα Διεξαγωγής: Κάθε Τετάρτη 17:00 - 20:00 (με ολιγόλεπτο διάλειμμα)


Απευθύνεται σε αρχάριους και σε όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις φωτογραφίας.

Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν επιτυχώς τον σεμινάριο θα λαμβάνουν  
Βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου.


Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από παραγωγή αμέτρητων εικόνων, πλέον σε ψηφιακή μορφή, μέσα από το διαδίκτυο και τα γνωστά σε όλους μας ‘social media’, όπως φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές, από τοπία, από την καθημερινότητά μας, κ.α.

Ωστόσο, τι είναι αυτό που μας ωθεί να κάνουμε μια φωτογραφία ή να την χαρακτηρίσουμε  πολύ καλή; 

Είναι η έμφαση που δίνουμε σε αυτό που θέλουμε να αποτυπώσουμε; είναι το χρώμα της, η σύνθεση, η ομορφιά της, η εκφραστικότητα ή η τεχνική της; 

Μέσα από μια πληθώρα ερωτημάτων, διαμορφώνεται και το περιεχόμενο του σεμιναρίου μας με τίτλο ‘Εργαστήριο Φωτογραφικής Σκέψης’ το οποίο έχει ως σκοπό να παρουσιάσει στον κάθε ενδιαφερόμενο τον κόσμο της φωτογραφίας.

Συνεπώς δεν θα αναφερθούμε μόνο στην ιστορία της φωτογραφίας, στην τεχνική της, στην φωτογραφία τοπίου, πορτρέτου, ντοκουμέντου, ρεπορτάζ κτλ, αλλά και στην φωτογραφία ως τέχνη και ως μέσο έκφρασης.Με αυτό τον τρόπο ο ενδιαφερόμενος, μέσα από την θεωρητική προσέγγιση αλλά και την πρακτική-δημιουργική, θα αντιληφθεί ότι η φωτογραφία δεν είναι απλά το πάτημα ενός κουμπιού αλλά τρόπος σκέψης, έκφρασης και δημιουργίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:


Ιστορία της φωτογραφίας


Εφαρμογές τεχνικής της φωτογραφίας


Φωτογραφική σύνθεσηΔημήτριος Καρβουντζής


Είναι επαγγελματίας φωτογράφος που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. 

Έχω τελειώσει τις σπουδές μου στο ΙΙΕΚ Leica Academy,  BA στο Wolverhampton University και MA στην Οπτική Επικοινωνία (Φωτογραφία) στο U.C.E. πανεπιστήμιο στο Birmingham και προσφάτως ‘Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό’ στο Ε.Α.Π.

Δραστηριοποείται στο πολιτικό και αθλητικό ρεπορταζ, στο ταξιδιωτικό και καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, φωτογραφίσεις μόδας, πορτρέτου και κοινωνικών εκδηλώσεων.