ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
 • Κόστος κάθε μαθήματος: 130€ (Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.)
 • Συνολική διάρκεια  σεμιναρίου: 9 ώρες
 • Ώρες και μέρες μαθημάτων: 
Στόχος των μαθημάτων είναι να εκπαιδεύσει τον κόσμο για το πώς μπορεί μόνος του και στο σπίτι να παρασκευάσει προϊόντα καθημερινής φροντίδας. 

Στα μαθήματα καλύπτονται θέματα πάνω στη φυσιολογία του δέρματος, την επικινδυνότητα των συμβατικών καλλυντικών και τη σημασία του να φροντίζουμε τον εαυτό μας με πιο φυσικό τρόπο.

Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν επιτυχώς όλες τις ενότητες λαμβάνουν  Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου.

   ΜΑΘΗΜΑ 1: ΚΡΕΜΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ 

·         Θα μιλήσουμε για το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος το δέρμα με ποιο τρόπο θα το προστατεύσουμε - θεραπεύσουμε με την βοήθεια βοτανικών σκευασμάτων

     Τα φυτικά λάδια ,τις ιδιότητες τους και τις καλλυντικές τους εφαρμογές.

·         Θα μάθουμε μια σειρά συνταγών για κρέμες που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπήσουμε μια σειρά καθημερινών επιδερμικών προβλημάτων όπως: Ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος , Σκασμένα χείλη ,Τραχιά δέρματα και φτέρνες ,Εγκαύματα,Κυταρίτιδα,Μολύνσεις

·         Θα φτιάξουμε θρεπτική ενυδατική κρέμα σώματος.

 

 ΜΑΘΗΜΑ 2: ΚΡΕΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ          

 • Θα μιλήσουμε - εστιάσουμε στο πρόσωπο και την περιποίηση του. Τη σωστή ενυδάτωση την προστασία του δέρματος του προσώπου από την γήρανση, τη θρέψη του με τις πολύτιμες βιταμίνες που τα φυτικά λάδια μας προσφέρουν. Τα αντιρυτιδικά αιθέρια έλαια
 • Θα μάθουμε μια σειρά συνταγών ανάλογα με τον τύπο δέρματος, την ηλικία και το χρόνο εφαρμογής της κρέμας μας (πρωί - βράδυ) (χειμώνας - καλοκαίρι)
 • Θα φτιάξουμε μια κρέμα για το πρόσωπο.

 

  ΜΑΘΗΜΑ 3: ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ    

 • Θα μιλήσουμε για την κατάταξη των λαδιών , ανθόνερων και αιθέριων ελαίων σε κατηγορίες ανάλογα με την συνταγή πού θέλουμε να δημιουργήσουμε.
 •  Μιά σειρά από πίνακες θα είναι το θεωρητικό εργαλείο μας που σε συνδιασμό με την εμπειρία που έχουμε μέχρι τώρα αποκτήσει στη παρασκευή γαλακτωμάτων θα μας οδηγήσει στη δική μας πρωτοτυπη συνταγή.
 • Θα φτιάξουμε body butter και lip - valm.


*Στην τιμή περιλαμβάνονται πρώτες ύλες:φυτικά έλαια,αιθέρια έλαια, μελισσοκέρι, εκχυλίσματα και διάφορα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Στο τέλος κάθε μαθήματος θα παραλαμβάνετε σχετικές σημειώσεις, συνταγές και τις δικές σας παρασκευές σε συσκευασία. 

 Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες. 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Τα μαθήματα ξεκινούν με την συμπλήρωση της ελάχιστης συμμετοχής που ισχύει για κάθε σεμινάριο 
(6 - 8 άτομα). Σε άλλη περίπτωση ενδέχεται είτε να μεταφερθεί η ημερομηνία έναρξης κατόπιν συνεννόησης με τους ήδη εγγεγραμμένους, είτε το σεμινάριο να μην ξεκινήσει, όπου και επιστρέφονται οι προκαταβολές που έχουν καταβληθεί.

               Για κράτηση θέσης στο σεμινάριο , είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά ή με e-mail (με τα στοιχεία επικοινωνίας σας) και μία ελάχιστη προκαταβολή, πριν την έναρξη του σεμιναρίου και μέχρι εξαντλήσεως των κενών θέσεων. Μπορεί να γίνει είτε με επίσκεψη στο kallipratto, κατόπιν ραντεβού, είτε με τραπεζική κατάθεση με το ονοματεπώνυμό σας, σε τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος εμφανίζεται στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.